Очаква се засилен трафик на румънски туристи през Кърджали и тапи на Маказа От вътрешното министерство препоръчват да се използват други пунктове на българо-гръцката граница – тези при Ивайловград и Свиленград

За предстоящ засилен трафик на румънски туристи на път за Гърция предупреждават от МВР.

Пикът се очаква в периода 14 и 16 юни. Най-често използван от румънците е ГКПП „Маказа“ и те се движат през област Кърджали. Очакванията са автомобилите да се увеличат два пъти, а пътниците – три пъти в сравнение с обичайния трафик.

По тази причина от вътрешното министерство препоръчват да се използват други пунктове на българо-гръцката граница – тези при Ивайловград и Свиленград. Гранична полиция е предприела мерки за осигуряване на достатъчен брой служители за своевременна обработка на преминаващите граждани, но инфраструктурата на пункта е ограничена. Освен това, в резултат от намаления брой гръцки полицейски служители вместо 4 трасета, работят 2 – по едно на изход и на вход. Очаква се образуване на колони от турски, румънски и български автомобили, основно на изход от страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache