Полагат нов асфалт между селата Пчеларово и Минзухар

 

Започна полагането на асфалт по пътната отсечка между чернооченските села Пчеларово и Минзухар, по натоварения общински път  Пчеларово –  Минзухар –  Драганово.

В село Пчеларово са почистени водостоците и канавките край трасето и е изградена прилежащата пътна инфраструктура – тротоари, бордюри и др. в село Пчеларово.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман, заедно с местния кмет на село Минзухар Шукри Халибрям и кметския наместник на Пчеларово Маргарита Стойкова, инспектира усилено продължаващите строително-монтажни работи по трасето.

Пътят беше в лошо състояние и с намален габарит. Налагаше се вземането на временни решения, чрез ежегодни кърпежи, отбеляза Айдън Осман. Той заяви, че транспортната конструкция на пътя е била предвидена в други условия и не отговаряше на съвременните изисквания за интензивност на движението и товароностимостта.

Първата фаза на проекта, включваща обновяване и асфалтиране на отсечката от село Драганово до Горно Червенци ,е реализиран към края на 2018 г. Радвам се, че успяхме да намерим средства и да изградим този жизнено важен обект, заяви Айдън Осман.

Целта на проекта е да се подобрят транспортно-експлоатационните качества и осигуряване на безопасни условия на движението.

Местните кметове от свое име и от името на жителите на село Минзухар и Пчеларово благодариха на ръководството на Община Черноочене за реализирането на поетите ангажименти.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман подчерта, че рехабилитацията на пътищата е една от стратегическите и дългосрочни цели за развитие, насочени към създаване на условия за живот, които да превърнат общината в предпочитано място за живеене и реализация.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache