Предлагат детските градини в Ненково и Бели пласт да бъдат закрити Причината е липса на достатъчно деца за сформиране на групи

 

Село НенковаНа предстоящото заседание на Общинския съвет в Кърджали кметът инж. Хасан Азис ще внесе предложение за оптимизиране мрежата от детски заведения на територията на общината за учебната 2019/2020 г.

Местните парламентаристи трябва да утвърдят детска градина с полудневна организация на работа със седем деца в село Звезделина към Детска градина „Славейче” в Широко поле и детска градина с полудневна организация на работа в Жинзифово с 11 деца към Детска градина „Мечо Пух” в Чифлик от 15 септември 2019 г.

Предвижда се кметът да поиска закриване на полудневната детска градина в село Ненково поради липса на заявления от родители, желаещи  децата им да посещават детската градина, както и на полудневната детска градина в Бели пласт поради липса на достатъчен брой деца за сформиране на група. Предложението е двете детски учебни заведения да преустановят дейността си от 1 септември 2019 г.

НЖ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache