Хасан Азис: До събота мостът при Лисиците ще бъде изцяло ремонтиран /Снимки и видео/ Кметът на община Кърджали организира офанзива за цялостно обновяване на най-известния въжен мост в републиката

 

До събота ще приключим с ремонта на въжения мост за Лисиците, защото хората се нуждаят от него, каза на брифинг на моста кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Градоначалникът закара с автобус, който лично шофираше, журналисти  от регионални и централни медии да видят как върви работата. Тя е започнала във вторник. До вчера на обяд строителната бригада беше приключила с подмяната на голяма част от счупените и изгнили дъски. С пълна пара вървеше и боядисването на парапетите.

Преди петнадесет-двадесет дни имахме среща с хората от района на Широко поле и Лисиците, на която  повдигнаха въпроса за ремонтирането на  моста. Изпратих служители на общината, които направиха оглед на съоръжението и преценихме, че в момента около 150 дъски трябва да бъдат подменени, както и че е нужно да се боядиса, уточни кметът.

Хубавото е, че този мост се забелязва от всички,  разбрахме, че неговата красотата е оценена и от премиера на страната Бойко Борисов.Оценявам неговото добро желание да помогне на община Кърджали, предполагам на хората от Лисиците, от партийната каса на ГЕРБ да бъдат заделени пари, които да бъдат вложени тук.Също така разбираме, че започна времето на голямото боядисване  пред вид на предстоящите събития. Не мисля, че община Кърджали и хората от Лисиците се нуждаят пари от партийна каса, най-малко от партийната каса на управляващата партия. Този мост се нуждае от сериозен ремонт – от укрепване, а не от няколко баки боя, която да бъде нашляпана от младежи. Той  е построен преди около двадесет години. Към настоящия момент трябва да се подменят основно дъските, които са изгнили, изтъкна кметът.

Той припомни, че всяка година община Кърджали поддържа седем –осем въжени мостове. Не си представяте, че всички те могат да бъдат ремонтирани от партийни каси. По-важният въпрос е, че мостовете са сериозни съоръжения, които се нуждаят от сериозен ремонт, обърна се той към журналистите.

Въпреки, че до събота ние ще приключим с този ремонт, аз каня председателя на ГЕРБ и министър председателя на нашата страна Бойко Борисов, заедно  с младежите на ГЕРБ с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов, за да може под зоркото наблюдение на младежите от ДПС да боядисат своята част. В събота ще ги очакваме тук на това място. Ще им оставим едно пано, което няма да се боядиса, те да приключат с ремонта, като средствата ще бъдат осигурени от община Кърджали. Очаквам обаче да бъдат отделени държавни средства за ремонт и поддръжка на тринадесетте мостове, които се намират на територията на община Кърджали, подчерта инж. Хасан Азис.

На панела, който остави да го боядиса Бойко Борисов и младежите от ГЕРБ инж. Хасан Азис написа 15.06. за Б.Б. от Х.А.

Мостът за Лисиците не трябва да се оценява само от гледна точка от нуждата на двайсетте души, които живеят отсреща в Лисиците. Той се използва от туристи от цялата страна, заяви кметът. Думите на кмета бяха потвърдени от група туристи от Шумен, които пристигнаха в този момент да видят моста, който е най-дългия въжен мост на Балканите.

Кметът уточни, че започналия ремонт няма връзка с изявлението на Бойко Борисов, че младежите от ГЕРБ ще ремонтират моста при село Лисиците.

Днес следобед кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис на място показа пред журналисти усилената работа по ремонта и боядисването на най-дългия мост в републиката, който свърза село Лисиците с останалата част на страната. Кметът дори демонстрира бояджийски умения като оцвети със синя блажна боя част от перилата на моста.

До събота ремонтът на моста ще приключи, категоричен бе кметът. Той обясни, че за предприетите действия са го помолили група жители на Лисиците. Общинската администрация се е задействала и предстои да бъдат доставени и подменени 150 прогнили дъски по съоръжението.

По повод на обявената инициатива на премиера Бойко Борисов да мобилизира младежката организация на ГЕРБ и да осигури средства за ремонта на моста, Хасан Азис заяви, че 13-те мостови съоръжения на територията на общината едва ли трябва да се ремонтират със средства от партийните каси.

Валери КОВАЧЕВ

Снимки: Денис ДЕЛЕВ

 

 

2 коментара

  1. Реджеб от Лисиците каза:

    На есен пак ще ги сменим (дъските, не партиите)

  2. турчин без овче нрави. каза:

    Кмете кмете…няма ли да се преядете ве…излагате се…Я кажи ся честно кмете…имаш ли в твоя пряка или косвена собственост апартаменти, блокове, джипки и сметки в чужбина? Ех няма ли да се намереят истински некомпроментирани журналисти, които да се поогледат в имотния регистър на чужда и съседна нам държава…Разкатаха ни града и изгониха младите, а някои все още гласуват за този кмет…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache