Хасан Азис: Приканвам за държавнически подход и държавно строителство  Нека правителството осигури онези средства, които бяхме осигурили, и да направим един хубав въжен мост към  „Възрожденци”

Един от много хубавите и красиви мостове в община Кърджали, за който проектирахме  цялостната реконструкция,  е въженият мост за квартал „Възрожденци”.  Ако мостът за Лисиците е с дължина  260 метра  и е най-дълъг на Балканите, въженият мост за „Възрожденци” е 235 метра. Предполагам, че е вторият или третият по дължина на Балканите, каза пред журналисти кметът инж. Хасан Азис.

По времето на правителството на Орешарски, когато в коалицията беше ДПС, бяхме осигурили 50 % от средствата, необходими за ремонта на въжения мост към „Възрожденци”. За съжаление, след смяната на управлението правителството на ГЕРБ не успя да осигури следващите 50 процента. Реши, че е по-добре  тези 50 процента, които бяхме осигурили  от предишното правителство,  да бъдат взети, уточни  Хасан Азис.

Нека  правителството на ГЕРБ да осигури  онези 50 процента от средствата, които бяхме осигурили  по време на правителството на Орешарски, за да направим наистина един хубав мост. И този мост да бъде изграден и открит от нас като знак за надграждане на държавното строителство, а не на партийното строителство, заяви кметът. Защото когато ползваме средства от партийната каса, говорим за партийно строителство. Но когато говорим за средства от държавния бюджет, говорим за държавно строителство. Затова приканвам за държавнически подход  и държавно строителство, което да продължи в община Кърджали,  заяви инж. Хасан Азис. НЖ

1 отговор

  1. Бългоротурчин каза:

    Браво на кмета, показва инициатива и действия, а не бръщолеви като например Областния Чанев. Последният си седи само и дава от „далеко“ акъли.
    Същото и с г-жа Караянчева, тя защо например поне не изгуби няколко думи за осветлението на града ни на национално ниво. Действително от нея очакваме конкретни акции и инициативи в тази насока. А от патрЕОтите очакваме да се поогледат по-често за сметища из и около града и повече сезириания и сигнали към компетентните органи. Ето това би било истинско родолюбие – да бдиш над околната среда на собствения си град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache