Бързата работа срам за майстора (според МГЕРБ относно ремонта на моста за Лисиците) Трябвало да се ремонтира цялата ходова част, а не само боядисване на парапетите и смяна на стотина изгнили дъски

Цветелин Гавазов, председател на МГЕРБ

Цветелин Гавазов, председател на МГЕРБ:  Оценяваме факта, че кметът Хасан Азис прие присърце заръката на премиера и влезе в  ролята на корпус за бързо реагиране на моста за с. Лисиците. Опасяваме се обаче, че действията на общинарите ще имат временен ефект, въпреки завидните умения на кмета с бояджийската четка. Ремонт, извършен на коляно, няма как да гарантира сигурността на съоръжението. Още по-малко подобава на община, управлявана от инженер-конструктор.
От името на МГЕРБ поисках писмено разрешение от кмета на Общината да ремонтираме въжения мост при с. Лисиците, който застрашава сигурността на преминаващите местни жители, рибари и туристи. Намерението ни бе да подменим компрометираната дървена част на моста  по цялото му протежение с материал, устойчив на износване и гарантиращ безопасността на конструкцията. Дебело подчертавам, че става дума за ремонт на цялата ходова част, а не за боядисване на парапетите и смяна на стотина изгнили дъски.
В отговор получихме предложение да пренасочим усилията си към мостовете – държавна собственост, за чието боядисване ще ни подпомогнат с антикорозионна боя. Длъжен съм да поясня, че благодарение на АПИ, те са в състояние, което не представлява риск за населението, като поддръжката им включва и защита на парапетите от корозия. Това, за съжаление, ни лишава от възможността да се възползваме от „щедрата“ оферта за безплатна боя.
Водени от интересите на гражданите, ние от МГЕРБ, призоваваме г-н Азис да бъде на висотата на обществените очаквания и да продължи „показно“ да действа със същия размах, а ние ще се погрижим да му подскажем и други критични точки, които се нуждаят от спешната му намеса. Призоваваме всички кърджалийци да го направят ! И дано да има същия ефект!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache