Ваканция! Отличници и празник в двора на „Славейков“ В края на тържеството всички си пожелаха весело прекарване на лятото

45 пълни отличници и 49 отличници с успех над 5,80 награди днес директорът на СУ „Петко Рачов Славейков“ Милко Багдасаров на специално тържество в двора на училището по повод завършването на учениците от 5 и 6 клас. Рефренът „На плаж бележник получи“ звуча този път в училището за шампиони, а не на басейна в комплекс „Арпезос“, само поради факта, че градското съоръжение за плуване все още не работи.

Без да се притесняват от отсъствието на вода и радвайки се на новия двор и модернизираната сцена след големия ремонт, славейковци си спретнаха щастливо парти с песни, танци и много игри. Директорът Багдасаров сподели пред всички своето задоволство от многото отличници, отбелязвайки, че вчера го заболяла ръката от подписване на толкова много грамоти. Седмокласниците за първи път не участват в това завършване, тъй като по новите наредби те учат до края на месеца заедно с гимназиалния етап на обучение.
За петокласниците учениците от Ученическия парламент бяха предвидили щафетна игра със заровени в пудра захар бонбони, които малчуганите да пренасят с уста, без да използват ръце. Най-бързи и съобразителни се оказаха петокласниците от 5“ж“ клас, които получиха вкусна награда.
За шестокласниците пък играта бе да приготвят най-вкусната, пъстра и чудесно изглеждаща плодова салата. Учениците от 6“а“ безапелационно спечелиха надпреварата с витаминозно изкушение, в което от ябълката измайсториха лебед. Жури в състав директора Милко Багдасаров и съпредседателите на Ученическия парламент Демет Джамбазова и Преслава Митева определи победителя след сериозна дегустация.
Торти и грамоти за отборните си постижения получиха четвъртите в България и пети в света отбор по волейбол момчета 5-7 клас, отбора по шахмат 5-7 клас, отбора по баскетбол момичета 5-7 клас, училищните първенци по футбол и децата от уникалното благотворително движение „Ръка за помощ“.
За доброто настроение по време на празника се погрижиха вокалната група шестокласници с ръководител Кирил Кирев и танцова група „Шарени ритми“ с ръководител Галина Стефанова.
В края на тържеството водещите Антония и Ангелина пожелаха на всички присъстващи „Весело лято“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache