20-годишен юбилей празнува Дома за стари хора в Кърджали Управителят д-р Таня Делева благодари на всички институции и дарители за отговорната грижа към възрастните

На 14 юни 2019 година бе отбелязан 20-годишния юбилей на Дом за стари хора-Кърджали. Да споделят празника и да отдадат заслуженото към всички, допринесли за успешното развитие на тази важна за хората от третата възраст в областта ни услуга, се отзоваха държавни институции, партньорски организации, приятели и съмишленици. Гости на тържеството бяха: Леман Али – зам. областен управител, Нермин Мехмед – гл. експерт дирекция „Хуманитарни дейности“ – Община Кърджали, комисар Сергей Заимов – директор на РД „ПБЗН“, д-р Виктор Кирчев – директор на РЗИ – Кърджали, Ангелина Бабунска – директор на „Инспекция охрана на труда“, Расим Муса – омбудсман на Община Кърджали, инж. Росица Иванова – директор на Дирекция „Обществено здраве“ – РЗИ, Росица Стоянова – директор на Дирекция „Социално подпомагане“, Тодор Тодоров – нач. отдел „ХУСУ“,  Златко Атанасов – директор на СУ „Отец Паисий“, бивши и настоящи ръководители на социалната услуга, служители и доброволци на „Екип 254“ и БМЧК към ОС на БЧК – Кърджали.
Преди 20 години с финансовата подкрепа на Холандския Червен кръст и Община Кърджали и с прякото участие на бившия директор на Секретариата на ОС на БЧК – Кърджали – Николай Велчев е създаден Дома за стари хора, като отговор на възникналата необходимост от тази социална услуга. Днес, 20 години по–късно Областната организация на БЧК се гордее с устойчивото й развитие, високото качество на грижите за потребителите на Дома и състоянието на материалната база, което подчерта в своето изказване професор д-р Тодор Черкезов,д.м. – Председател на Областната организация. Опитът на Областния съвет на БЧК-Кърджали в управлението на социалната услуга е уникален в системата на националното дружество.
Официалното тържество бе открито от децата на Обединена детска градина „Орфей“ с ръководител Севджан Ахмед, които поставиха вълнуващо начало на днешния празник.  Управителят на Дома д-р Таня Делева представи 20-годишната история на услугата и нейните потребители с  интересна мултимедийна презентация.
Емоционални приветствия и слова бяха изказани от инж. Кузман Димов – зам. Председател на ОС на БЧК – Кърджали и пряк участник в изграждането на ДСХ, Нермин Мехмед – гл. експерт дирекция „Хуманитарни дейности“ – Община Кърджали, Ангелина Бабунска – директор на „Инспекция охрана на труда“ и бивш зам. кмет на Община Кърджали и Леман Али – зам. областен управител.
Поздравителни адреси бяха връчени от името на Областния управител – Никола Чанев, Кмета на Община Кърджали – инж. Хасан Азис, Обществения посредник на Община Кърджали – Расим Муса, директора на СУ „Отец Паисий“ – Златко Атанасов.
Програмата бе наситена с много музикални и танцови изпълнения на деца от СУ „Йордан Йовков“, дамска вокална група „Ахрида“ и танцова формация на спортно – интелектуален клуб „Ахридос“.
Отличителни грамоти и призове получиха: Есен Устренска, Групата на кърджалийските художници, „Екип 254“ и БМЧК за съпричасност към институцията и потребителите на Дома, взели активно участие в проявите за отбелязване на юбилея.
В края на тържеството управителят на ДСХ – Кърджали  д-р Таня Делева изрази своята дълбока и изкрена благодарност за подкрепата на всички институции, партньори, дарители и съмишленици и на Областния съвет на БЧК – Кърджали, управляващ социалната услуга 20 години с отговорна грижа за възрастните хора.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache