Община Златоград готви старта на ултрамаратона К3Ultra Изпитанието на силите, духа и волята на бегачите ще се проведе по трасета с дължини 23, 53 и 85 км по родопските баири

Уникалният К3Ultra ще се проведе за първи път в Златоград, съобщиха от общината. На 28 септември 2019 г. в най-южния ни град ще бъде даден старт на ултрамаратона, в който се очаква да премерят сили едни от най-известните бегачи на ултрадълги дистанции. Изпитанието на силите, духа и волята на бегачите ще се проведе по трасета с дължини 23, 53 и 85 км по родопските баири.
В маршрутите на маратона се редуват възхитителни гледки от Родопите, участъци с концентрация на адреналин, които включват изкачване до връх Голям Тулпан, скално-култовия комплекс Божи мост, Лебедовите езера, крепостта Устра, светилището Белото Каменье и много други природни забележителности.
Организационният съвет има амбицията да превърне маратона в ежегодно спортно събитие.

По този начин Златоград ще влезе в списъка на малкото български градове, домакини на атлетическа проява от подобен ранг, заявяват от управата на Златоград.
„Община Златоград подкрепя маратона К3Ultra с убеждението, че волята и спортният дух на състезателите ще бъдат добър пример за младите хора в Златоград и съвсем скоро трудните, но красиви трасета ще бъдат пробягани и от участници от нашия град“, заявиха от общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache