Как Димитър Димитров улови близо 8 кила риба и вече е „Рибарят на 2019 г.”  Постигна рекорден резултат в състезанието, организирано на яз. „Кърджали” от Ловно-рибарското сдружение

 

Димитър Димитров от Кърджали спечели  състезание по риболов на плувка за Купата на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали, което се проведе в неделя на залива „Енчец”, на яз. „Кърджали”. За четири часа той хвана 7660 грама риба, рекорден резултат, незапомнен през последните двадесет години. Трофеят му беше връчен от председателя на сдружението инж. Васил Дончев.

Васил Дончев връчи купата на победителя Димитър Димитров

С улов пет килограма и половина на второ място се класира Васил Василев, а на трето капитанът на отбора по спортен риболов на Ловното Абдулла Аптула-Апо, който закачи на въдицата си над два кила риба.

Победителите: юноши – Петър Георгиев, деца – Тахир Тахир, жени – Аделаида Калоянова

При жените първо място зае Аделаида  Калоянова,  следвана от Стефана Попова. При юношите най-добре се представи  единадесетокласникът от Професионалната гимназия по електроника и електротехника Петър Георгиев. Подгласник му е Никола Николов. Изненадващо при децата победител стана  шестгодишният Тахир Тахир от село Брош, който наесен ще бъде първокласник. Той спечели и наградата за най-млад участник.

Призьорите при децата, юношите и жените с организаторите от Ловното

Пример на младите какво значи рибарска страст и рибарско дълголетие даде 77-годишният Йордан Момчев от Сливен, известен в рибарските среди като Дядо Мраз заради приликата му с Дядо Мраз. Участвам за трети път в състезание по риболов на язовир „Кърджали”. Първият път бях на 75 години. Удоволствие за мен е да видя отново приятелите и колегите. Възхитен съм от вниманието. Сред младите се чувствам млад, каза Дядо Мраз. Той подари бутилка уиски на организаторите на състезанието от Ловното. Дядо Мраз е най-стария състезател на щека в цяла Европа.

Йордан Момчев – Дядо Мраз подари бутилка уиски на организаторите

Освен второто място Васил Василев грабна и наградата за уловена най-голяма риба – 590-грамова червеноперка.

 

Васил Василев – втори при мъжете и носител на наградата за най-голяма уловена риба

Победителят Димитър Димитров се яви на състезанието с шапка с надпис Били Доктора, която му е подарък от неговия учител по риболовд-р Бирджан Мехмед, известен в рибарските среди като Били Доктора. Зъболекарят, които е петкратен носител на Купа „Нов живот”  също беше на състезанието, но като зрител.  Пред наш репортер, каза онова, което каза преди две години: ще се включа в състезанието, когато някой спечели пет пъти купата.  Като зрител тук беше и друг носител на Купа „Нов живот” – Фуат Исмаил.

Бирджан Мехмед подкрепи своите съотборници

Спечелих с постоянство, с много ходене по състезания и натрупан голям опит. На това място тренирах в сряда. Днешния риболов нямаше нищо общо с риболова четири дни. Бързо  се ориентирах в новата ситуация. Просто знам как  се лови, каза победителят Димитър Димитров. Той благодари на съотборниците си от отбора на Ловното Бирджан Мехмед, Абдулла Аптула – Апо и Аднан Дормуш, на ръководството на Ловно-рибарското сдружение, както и на община Кърджали за подкрепата за участието на отбора в републиканския шампионат.

Припомняме Димитър Димитров е бивш републикански шампион по спортен риболов и национален състезател. През 2016 година е носител на Купа „Нов живот”, едно от най-големите състезания в България, което се организираше петнадесет поредни години от вестник „Нов живот” и Ловно-рибарското сдружение.

Въпреки горещото и тежко време шефът на сдружението инж. Васил Дончев е доволен от състезанието. Според него който си може, си го може. Главен съдия на турнира беше Господин Калоянов.

Валери КОВАЧЕВ

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

Абдулла Аптула /вдясно/ – трети в крайното класиране

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache