След публикация в „Нов живот”: Окосиха тревата по тротоарите на улица „Заводска” в Кърджали По тях вече може да се движат пешеходци, но това е временно решение на проблема

По тротоарите вече безопасно може да минават пешеходци

Тревата и бурените по тротоарите на улица „Заводска” в Кърджали  се окосени.  Храстите са изрязани. Самораслите дървета са  подкастрени. По тях вече може да минават пешеходци,  особено по десния, който води към автогарата, видя репортер .

В началото на юни „Нов живот” писа за безобразното състояние на тротоарите. Улицата  беше заприличала  на междуселски път. Тротоарите бяха обрасли в растителност. Минаването  на пешеходци по тях беше невъзможно.  Хората вървяха по пътното платно, излагайки живота си на риск.

Така изглеждаше улицата, преди сигнала в „Нов живот“

Улица „Заводска се намира между парк „Горубсо” и предприятието „Горубсо”. През миналата година тя беше ремонтирана. Паважната настилка бе подменена с асфалтова.  Противно на очакванията  тротоарите не бяха обновени, дори при ремонта участъци от тях са разрушени и неизползваеми, обраснаха в трева, бурени, храсти и дървета.

С почистването на тротоарите проблемът за пешеходците не се решава. Тревата не е  изкоренена и скоро пак ще избуи. Необходима е цялостна подмяна на тротоарните плочки.

Снимки:Валери КОВАЧЕВ

3 коментара

  1. Наблюдател каза:

    Кърджали е източноевропейско гето. Западноевропейските гета са в пъти по-добре устроени от централните части на града ни. Бившият окръжен, а сега областен град, е едно от най-отвратителните места за живеене в България.

  2. Анонимен каза:

    Някога Кърджали беше изключително чист град.

  3. анонимен каза:

    И какво трябва да кажем на това? Бравооо! Нали това е задължение на някого и когато не го прави трябва да има санкции. А не да посрещаме такова действие като изключителното им благоволение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache