Срокът за подаване на заявления за ново освидетелстване в ТЕЛК е 11 юли Хората с увреждания, недоволни от решението на ТЕЛК, могат да подадат нови заявления за освидетелстване

Хората с увреждания, които не са доволни от процента нетрудособност, определен от ТЕЛК, могат да подадат нови заявления за освидетелстване. Срокът е 11 юли 2019 година. Кои хора имат право на това, съобщава Шенай Бекир, областен координатор за Кърджали на Съюза на инвалидите:

„Хората, които са преминали през ТЕЛК в периода между 3 август 2018 и 10 юни 2019 година и не са доволни от опрделения процент нетрудоспособност, могат да подадат нови заявления за освидетелстване. Срокът е 11 юли 2019 година. Те трябва да направят това лично, в ТЕЛК ще им предоставят формуляри. Дори да имат подадени жалби до НЕЛК, че не са съгласни с определената до този момент оценка, те пак могат да подадат нови заявления за освидетелстване. Ние, от Клуба на инвалидите, можем да съдействаме на трудноподвижните наши членове. След този срок вече няма да имат право да искат повторно освидетелстване и ще си останат със старата оценка“, каза пред БНР-Кърджали Шенай Бекир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache