Да помогнем! Малкият Александър – Робърт се нужда е от лечение Майката на детето е от Кърджали, тя моли своите съграждани за помощ

Да дарим живот на бебе Александър – Робърт!
Здравейте, ние сме Роксана и Божидар Ангелови от Равда. Едни млади родители, радващи се на растящото здраво дете до фаталната за нас дата 12.05.2019г., когато всичко се преобърна. Александър – Робърт е роден на 08.03.2019 г.,както всички бебета и той разви жълтеница, още през първите дни. Никой не мислеше, че това може да е много по-сериозен проблем в бъдеще. На 12-ти май започна нашето ходене по мъките. Александър – Робърт беше видимо неспокоен през нощта, сутринта се събуди изключително пожълтял, което за нас беше признак, че нещо не е наред с нашето дете. Тръгнахме веднага към Бургас. Педиатърът на детето ни каза да отидем в Окръжна Болница, защото там има спешен кабинет. До пристигането ни в Бургас (30 км.) ,той вече беше в почти безжизнено състояние и тогава започна всичко.
След множество изследвания и скенер, се установи, че детето има десностранен субдурален хематом с дислокация (кръвоизлив в мозъка). Проведена е по спешност десностранна краниотомия с евакуация на хематома (спешна животоспасяваща операция). При проследяване (КТ на глава от 13.05.2019) се установява хиподенсна исхемична зона вдясно париетоокципитално с дължина около 45мм. Той преживя операцията, въпреки скептицизма на лекарите и започна следоперативния период: командно дишане, лежене в реанимация, вливане на медикаменти, и най-тежкото ЧАКАНЕТО, дали детето ще се пребори и с това.
Е нашето геройче се пребори и се закрепи, до степен позволяваща трансфера му на 21.05.2019г. в Клиника по педиатрия на УМБАЛ “Свети Георги” в гр. Пловдив , с прогресиращ иктер, ахолични изхождания и данни за хепатоспленомегалия. Детето прекара още 6 дена в реанимация. След провеждането на много изследвания беше поставена окончателната диагноза , вродена билиарна атрезия II тип (липса или запушване на жлъчните пътища),което означава СПЕШНА ЧЕРНОДРОБНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ в чужбина. По наше желание на 11.06.2019г. ни насочиха към Клиника по гастроентерология на СБАЛДБ “Проф. Иван Митев” гр. София за допълнителни изследвания и лечение.
Към момента все още с Александър – Робърт сме в СБАЛДБ “Проф. Иван Митев”, където състоянието на нашето юначе се следи от специалисти до деня на заминаването ни за лечение в чужбина,
За което ни е НУЖНА ВАШАТА ПОМОЩ ДА СЪБЕРЕМ нужните средства 500 000 лв. в необходимия срок до средата на месец АВГУСТ най-късно (15.08.2019).
Въпреки всички нещастия които ни сполетяха Александър – Робърт продължава да се бори и да ни дарява с усмивки всеки ден. Желанието за живот грее в малките му очи.
Помогнете на малкото ни слънчице да изживее един щастлив и пълноценен живот!
Левова банкова сметка в Райфайзенбанк :
IBAN BG39RZBB91551010756830
BIC RZBBBGSF
Бенефициент: Александър – Робърт Божидаров Ангелов
Alexander-Robert Bozhidarov Angelov
С любов и благодарност ,
Роксана и Божидар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache