Излезе първото класиране за прием в гимназиите след 7 клас Записването на приетите ученици или подаването на заявления за участие във втори етап на класирането е до 16 юли включително

Готово е първото класиране за кандидатстването след 7-ми клас.

Къде е приет ученикът може да се види на електронната платформа priem.mon.bg/. За влизане в персоналния профил на ученика са необходими входящият номер и кодът за достъп от служебната бележка за явяване на изпитите.
Записването на приетите ученици или подаването на заявления за участие във втори етап на класирането е до 16 юли включително. Второто класиране трябва да излезе до 18 юли.

Ако родителите одобряват класирането на детето си, трябва да го запишат. Това става в училището, в което то е прието, с оригинала на свидетелството за завършено основно образование и оригинал на медицинско свидетелство, ако е прието в професионална паралелка.

Ако родителите не харесват мястото, а искат по-добро класиране, следва да подадат заявление за участие във второ класиране в училището, в което ученикът вече е приет. Тогава желанията не се пренареждат, а той ще има възможност или да се придвижи в по-предно желание, или да остане на мястото, където вече е класиран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache