Този уикенд Кърджали отново става център на плажния волейбол Започва Националният турнир за юноши и девойки

Трофеите, за които ще се състезават през този уикенд младите волейболисти

През този уикенд Кърджали отново ще стане център на плажния волейбол в страната. На кортовете на комплекс „Арпезос“ ще се събере „цветът“ на плажния волейбол, а поводът е откриването на поредния национален турнир в този спорт за юноши и девойки. Младите хора ще се състезават за големия трофей – Купата на Емона, чийто спонсор е кърджалийският бизнесмен Мирослав Шопов.

Мачовете от турнира ще се проведат в събота и неделя, а техническата конференция ще е в петък от 19.00 ч.

В основната схема ще участват 12 двойки при момчетата и ще 8 при момичетата, като имаме участници от цялата география на страната – София, Пловдив, Варна, Казанлък и, разбира се, от Кърджали. Очаквам, че освен нашите традиционни участници на такива турнири при юношите, ще се включат и много нови двойки. Сигурен съм, че ще имаме един хубав турнир. Организаторите сме се постарали да създадем добри условия за това“, каза за в. „Нов живот“ Милко Багдасаров, президентът на ВК”Арда” и отговорник за плажния волейбол във федерацията.

По традиция на кортовете се очакват напрегнати и драматични битки и неочаквани обрати. Входът е свободен за всички, които желаят да станат свидетели на битките, които ще започнат около 8.30 в събота сутринта и ще продължат до следобедните часове на неделя, когато ще бъде и награждаването на победителите.

Месец по-късно е Националният турнир по плажен волейбол за мъже и жени, които ще се състезават за Купата на кмета.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache