Доброволци от БМЧК в Кърджали преминаха тридневно обучение Участваха 17 души от пет клуба в областта

В периода 9  – 11 юли във вила „Тони“ – язовир Кърджали се проведе традиционната Лятна академия за доброволци на БМЧК – Кърджали, която премина в тридневно изнесено обучение в три модула – „Превенция на зависимости“, „Умения за живот“ и „Здравословен начин на живот“ . В обучението участваха 17 членове и доброволци на БМЧК от 5 клуба в област Кърджали.

В първият модул обучителният екип – Елица Карамитева и Стела Минчева  запознаха участниците с темата „Умения за живот“ и фасилитаторски умения.

Водещите на модула „Превенция на зависимости“ Дарина Новакова и Лия Стамболиева запознаха участниците с рисковете от употреба на психоактивни вещества.

В третият модул водещата Йоана Георгиева представи на доброволците основните правила на здравословно хранене и здравословен начин на живот.

Базисни и надграждащи знания за работа в екип, решаване на конфликти, презентационни умения, умения за планиране на дейности и информационни кампании, бяха част от темите, заложени в предварително изготвените програми на обучителите.

В края на тридневното обучение доброволците попълниха анкетни карти за обратна връзка и получиха напътствия за бъдещите си ангажименти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache