Започнаха мачовете от Националния волейболен турнир за юноши и девойки Днес и утре на кортовете на комплекс "Арпезос" ще кипи от спортна жега

На кортовете на комплекс „Арпезос“ започнаха мачовете от Националния волейболен турнир за юноши и девойки. Младите хора се състезават за големия трофей – Купата на Емона, чийто спонсор е кърджалийският бизнесмен Мирослав Шопов.

В основната схема участват 12 двойки при момчетата и ще 8 при момичетата от цялата страната – София, Пловдив, Варна, Казанлък и, разбира се, от Кърджали. Сред фаворитите са миналогодишните финалисти, които бяха на второ място – Димитър Димитров от ЦСКА и Димитър Механджийски от Славия. От Кърджали като най-силна двойка се очертава „Манол Янев/Стефан Башев“.

„Започнаха срещите и всичко върви нормално, В момента се играе втори мач. Има силни отбори и очакваме атрактивни мачове. Участват много силни отбори – и кърджалийските двойки, и софийските, които са от Левски са много добри, от Варна също имаме много силни отбори. Сигурен съм, че ще имаме един много хубав и изключително интересен турнир“, каза за в. „Нов живот“ Милко Багдасаров, президентът на ВК”Арда” и отговорник за плажния волейбол във федерацията.

 

Трофеите, за които ще се състезават през този уикенд младите волейболисти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache