Започнаха мачовете от Националния волейболен турнир за юноши и девойки Днес и утре на кортовете на комплекс "Арпезос" ще кипи от спортна жега

На кортовете на комплекс „Арпезос“ започнаха мачовете от Националния волейболен турнир за юноши и девойки. Младите хора се състезават за големия трофей – Купата на Емона, чийто спонсор е кърджалийският бизнесмен Мирослав Шопов.

В основната схема участват 12 двойки при момчетата и ще 8 при момичетата от цялата страната – София, Пловдив, Варна, Казанлък и, разбира се, от Кърджали. Сред фаворитите са миналогодишните финалисти, които бяха на второ място – Димитър Димитров от ЦСКА и Димитър Механджийски от Славия. От Кърджали като най-силна двойка се очертава „Манол Янев/Стефан Башев“.

„Започнаха срещите и всичко върви нормално, В момента се играе втори мач. Има силни отбори и очакваме атрактивни мачове. Участват много силни отбори – и кърджалийските двойки, и софийските, които са от Левски са много добри, от Варна също имаме много силни отбори. Сигурен съм, че ще имаме един много хубав и изключително интересен турнир“, каза за в. „Нов живот“ Милко Багдасаров, президентът на ВК”Арда” и отговорник за плажния волейбол във федерацията.

 

Трофеите, за които ще се състезават през този уикенд младите волейболисти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache