Три кърджалийски двойки се качиха на почетната стълбичка на турнира по плажен волейбол Финалният мач при мъжете се игра по време на проливен дъжд

С драматичен финал по време на проливен дъжд завърши Националният турнир по плажен волейбол за юноши и девойки до 20 години за Купа „Емона“, който се проведе през този уикенд на кортовете на комплекс „Арпезос“ – Кърждали.

На почетната стълбичка се изкачиха:
Първо място – Димитър Димитров (ЦСКА) и Димитър Механджийски (Славия)
Второ място – Манол Янев и Стефан Башев (АРДА)
Трето място- Венислав Антов и Антоан Цанов (Левски)
Девойки:
Първо място – Десислава Тодева и Виктория Веселинова (Варна)
Второ място- Гюлчин Мустафа и Кристина Гъдова (Кърджали)
Трето място- Натали Стефанова и Теодора Стоянова (Кърджали)
MVP – Манол Янев- юноши
MVP – Десислава Тодева- девойки
Най – атрактивен състезател- Димитър Димитров
Любимец на публиката- Гюлчин Мустафа

Финалната среща между двойките Димитър Димитров и Димитър Механджийски и кърджалийците Манол Янев и Стефан Башев се игра по време на проливен дъжд. И все пак възрастта си оказва влияние, защото двамата победители са родени през 2000 година, а нашите състезатели са през 2003 година. Димитров и Механджийски през миналата година бяха втори в турнира, тази година явно наистина възрастта си показа предимството. Затова пък Манол Янев стана най-добър състезател“, сподели за „Нов живот“ президентът на ВК „Арда“ Милко Багдасаров.

При момичетата две кърджалийски двойки се качиха на почетната стълбичка, след като още в първия ден на турнира успяха категорично да победят двете двойки на Марица – Пловдив. А иначе на първо място се класира варненската двойка Десислава Тодева (която стана и MVP при девойките) и Виктория Веселинова.

„Трябва да се подчертае фактът, че Десислава Тодева е дъщеря на дългогодишния състезател на ВК „Арда“ – Тодор Тодев, който сега живее във Варна. Гюлчин пък стана любимка на публиката. Тя е най-младата състезателка в турнира. В деня, в който започна турнирът, тя навърши 15 години. Заедно със съотборничката си Кристина Гъдова, която пък е на 16 години, показаха, че имат потенциал да станат най-перспективната двойка. Мога да кажа, че Кърджали има много перспективна двойка и при момичетата вече“, коментира още Багдасаров.

Бизнесменът Мирослав Шопов връчи купите на победителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache