Три кърджалийски двойки се качиха на почетната стълбичка на турнира по плажен волейбол Финалният мач при мъжете се игра по време на проливен дъжд

С драматичен финал по време на проливен дъжд завърши Националният турнир по плажен волейбол за юноши и девойки до 20 години за Купа „Емона“, който се проведе през този уикенд на кортовете на комплекс „Арпезос“ – Кърждали.

На почетната стълбичка се изкачиха:
Първо място – Димитър Димитров (ЦСКА) и Димитър Механджийски (Славия)
Второ място – Манол Янев и Стефан Башев (АРДА)
Трето място- Венислав Антов и Антоан Цанов (Левски)
Девойки:
Първо място – Десислава Тодева и Виктория Веселинова (Варна)
Второ място- Гюлчин Мустафа и Кристина Гъдова (Кърджали)
Трето място- Натали Стефанова и Теодора Стоянова (Кърджали)
MVP – Манол Янев- юноши
MVP – Десислава Тодева- девойки
Най – атрактивен състезател- Димитър Димитров
Любимец на публиката- Гюлчин Мустафа

Финалната среща между двойките Димитър Димитров и Димитър Механджийски и кърджалийците Манол Янев и Стефан Башев се игра по време на проливен дъжд. И все пак възрастта си оказва влияние, защото двамата победители са родени през 2000 година, а нашите състезатели са през 2003 година. Димитров и Механджийски през миналата година бяха втори в турнира, тази година явно наистина възрастта си показа предимството. Затова пък Манол Янев стана най-добър състезател“, сподели за „Нов живот“ президентът на ВК „Арда“ Милко Багдасаров.

При момичетата две кърджалийски двойки се качиха на почетната стълбичка, след като още в първия ден на турнира успяха категорично да победят двете двойки на Марица – Пловдив. А иначе на първо място се класира варненската двойка Десислава Тодева (която стана и MVP при девойките) и Виктория Веселинова.

„Трябва да се подчертае фактът, че Десислава Тодева е дъщеря на дългогодишния състезател на ВК „Арда“ – Тодор Тодев, който сега живее във Варна. Гюлчин пък стана любимка на публиката. Тя е най-младата състезателка в турнира. В деня, в който започна турнирът, тя навърши 15 години. Заедно със съотборничката си Кристина Гъдова, която пък е на 16 години, показаха, че имат потенциал да станат най-перспективната двойка. Мога да кажа, че Кърджали има много перспективна двойка и при момичетата вече“, коментира още Багдасаров.

Бизнесменът Мирослав Шопов връчи купите на победителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache