И съветниците от ГЕРБ отхвърлиха актуализацията на бюджета Предлагат ни актуализация на сляпо, коментира председателят на групата Огнян Иванов

Огнян Иванов

Съветниците от ГЕРБ отхвърлиха актуализацията на бюджета с 823 000 лева, внесена днес на сесия с докладна на кмета Хасан Азис. Бюджет 2019 на община Кърджали е в размер на 63 200 000. Корекцията се налага заради надхвърляне на разходите за ремонт на уличната мрежа, текуща издръжка на администрацията, благоустройство,  спорт и др. „Принос“ има и предоставената  парична награда от 100 000 лева на ФК „Арда“.

Според предложението, дефицитът ще бъде компенсиран с приходи от данък МПС /500 000/, данък недвижими имоти /200 000/ и продажби на общинско имущество /123 000/. „Не оспорваме разходите за спорт и култура, но да залагаме постъпления от половин милион лева от облагане на превозните средства е нереално, подобна събираемост е напълно непостижима“, коментира председателят на групата на ГЕРБ Огнян Иванов.

По думите му при усреднени нива на ставките за данък МПС от 100 лева, в община Кърджали трябва да бъдат регистрирани и данъчно задължени нови 4 000 возила, за бъдат увеличени приходите по този показател с 500 000 лева. „Предлагат ни актуализация на сляпо, без реална бюджетна прогноза и в условията на финансово оздравяване, неубедително е“, заключи Иванов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache