Над 350 младежи от област Кърджали участваха в обучения по проект “Младежко презареждане 2” Проектът е по Програма “Еразъм+“

Над 350 младежи от област Кърджали взеха участие в изнесените обучения, организирани в рамките на проекта  “Младежко презареждане 2” по Програма “Еразъм+“. Основните дейности бяха фокусирани върху гражданската активност,  младежкото  участие в обществения живот, кариерното развитие, европейските ценности и политиката.

Дискусиите бяха обвързани с практически занятия, в които всеки участник имаше възможност да развие и защити в дебат своя собствена гледна точка по отношение на младежките потребности в обсега на политическите решения, стана ясно на заключителната конференция, на която ръководителят на проекта Веселина Юрукова и координаторът Марина Димова презентираха постигнатите резултати.

Откроена бе темата за баланса между личните свободи и правото на гражданско участие в политическите процеси, която е изключително важна за самостоятелното развитие на младите хора, обясни Димова. На форума бяха представени акценти от индивидуални разработки на участниците, които ще бъдат включени в специално издание „Наръчник на младия гражданин“.

Всички участници получиха сертификат “Youthpass”, който се признава като образователен опит в неформалното обучение.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache