Насред „Морето на спокойствието“ Ако ви се иска да попътувате, но все нещо ви бърка работата, ето един съвет

Фейлетон

Божидара АНГЕЛОВА

Туй с отпуските и с морето всяко лято си е сложно, знаете! А как му се иска на човек като „бял човек“ да тръшне зад себе си служебните врати и загърбил всички скучни задачи и задължения, да тръгне където и да е – да види свят, а и него светът да го види. Я, моренце, я планина, я почивка на „кални бани“… Абе, даже в парка под сянка да поседне тихо и нито да му звъни телефонът, нито той да звъни на някого – пак става.

Да, ама не! То за средностатистическия българин от де толкоз късмет?! Ама хубаво, че има компютър с интернет, с гугъл и други разни нещица – като ю тюб, например.

Та снощи гледам леля Гинка, наша пета братовчедка по съребрена линия от страна на съседите, качила снимки от луната. А отдолу пише: „Привет от „Морето на спокойствието“, тук е тихо и се отморява чудесно. Ако някой се интересува, мога да му дам адреса на туроператорската фирма“.

От долу се мъдреше неясна снимка с две фигури. Маймуни ли бяха, извънземни ли. А леля Гинче пояснила: „Това в ляво съм аз, а в дясно ме посреща кмета на близката пещера“.

Зачудих се. Замислих се. Ами то, ако нямам възможности да ида до черноморието, дали да не ида поне до морето на спокойствието? Щом леля Гинка е успяла да стигне до там, значи не е невъзможно!

Веднага й писах в лични съобщения с молба да ми даде координати някакви. Минута по-късно тя ми изписа учтиво: „Ю тюб, мила! Ю тюб“!

Ех, какво удобство! Докато другите обикалят насам-натам, ти си седиш вкъщи и „пътуваш“ към луната! Направо си е за завиждане!

Божидара АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache