Златаровци се завърнаха от перлата на Канарските острови – Тенерифе

От 21 юни до 12 юли 2019 г. 15 възпитаници на  Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали, придружавани от своите учители инж. Кремена Славова и Милена Моллова,  успешно реализираха производствената си практика по проект „Бъдеще” на програма „ЕРАЗЪМ +” , иницииран от сдружение „Брейн груп”-  гр. Видин.

Учениците от направления: „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“, „Хранителни технологии“ и „Организация на туризма и свободното време“ приложиха и усъвършенстваха професионалните си умения  в  реална работна среда в перлата на Канарските острови –  Пуерто де ла Круз, Тенерифе,  Испания.  

Златаровци  имаха възможността да почерпят опит от своите наставници в четиризвездните хотели  „We are la Paz” и „Taoro Garden” и да  усвоят  иновативни знания и умения в приготвянето, презентирането и сервирането  на специфични испански и традиционни канарски кулинарни специалитети, десерти и напитки.

В свободното си време учениците се запознаха с културата и традициите на Канарските острови и по точно на остров Тенерифе. С огромен  интерес и вълнение преминаха посещенията в двата  най-големи парка – «Siam Park», разполагащ с множество водни атракции и  «Loro Park» –  известен с екзотичната си растителност, десетките видове животни и шоу програми с делфини, косатки, папагали и морски лъвове.

Придобитият професионален опит и получените европейски сертификати ще увеличат възможностите на възпитаниците на гимназията за продължаваща професионална реализация и реализация, както на вътрешния, така и на европейския   пазар на труда.

Ръководителят на проекта и директор на гимназията инж. Марияна Стратиева  осъществи мониторинг по проекта и благодари на всички участници за отличното представяне, довело до успешното му  реализиране .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache