Селата Свободиново и Вождово вече без недостиг на питейна вод

Приключиха строително-монтажните работи по проектите за допълнително водоснабдяване на чернооченските села Свободиново и Вождово.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман заяви, че в резултат от проучване и проведени срещи с местните жители се стигна до идеята да се проучат допълнителни.

Строително-монтажните работи включваха проучвания, направа на сондажни кладенци, каптиране на извора, монтиране на тласкатели, свързване към съществуващата мрежа и други дейности.

Проектите са реализирани по стопански път и се финансират изцяло със собствени бюджетни средства на Община Черноочене.

С изпълнението на заданията се разрешават проблемите с недостига на питейна вода в село Свободиново с население над 400 жители и Вождово, където живеят над 170 души.

Кметовете на Свободиново и Вождово – Мюмюн Реджеб и Апти Фетта благодариха на ръководството на Община Черноочене от свое име и от името на жителите на селата за реализирането на поетите ангажименти.

Кметът на Общината Айдън Осман увери жителите на общината, че продължават усилията и дейностите им по откриването на нови водоизточници, за да не се изпитва хроничен недостиг на питейна вода през летните месеци.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache