Българка и англичанин си казаха „Да“ в село Хухла вместо в Англия Те са първите младоженци в селото за последните 46 години

Българка и англичанин сключиха брак в едно от най-привлекателните места на Родопите. Те са първите от 1973 година насам, които си казаха „Да“ в село Хухла, Ивайловградско, пише Сакар нюз.
Виктория Бончева, с корени от ивайловградското село, и Робърт Джон Хендърсън, живеят в Англия, но организираха сватбата си в селото, защото мястото е специално и за двамата.
Решихме да направим ритуала тук, защото в това село съм прекарала цялото си детство. Тук съм научила много неща за себе си, за живота и за отношенията си с други хора, за любовта и разбирателството. Това място е специално за мен и винаги съм имала чувство, че има определено тайнство, което е трудно да се обясни на хора които не са били тук“, сподели младоженката.
За младоженеца пък селото има сантиментално значение, защото той е предложил брак на Виктория на връх Илинден.
На 17 юли, сряда, родопското селце, в което живеят 29 човека, се изпълни със стотици гости от две националности. Те се събраха пред къщата, където е отрасла младоженката, за да бъде спазена българската традиция за извеждане на булката. Под съпроводът на оркестър, Робърт облечен в носия, влезе в дома й, за да вземе своята избраница. Заедно с гостите си се отправиха в храм „Св. Пророк Илия“, над селото, където кметът на Ивайловград – Диана Овчарова, ги бракосъчета.
Тя връчи първото брачно свидетелство от 1973 година насам на младото семейство Хендърсън, като им подари за спомен плакет на общината.
От името на Община Ивайловград поднасям цялото уважение към безкрайно милия жест, с който решихте да свържете своята съдба с тази на Ивайловградски край. Не забравяйте всички, които са до вас – вашите кумовете, вашите близки, вашите приятели. Факт е, че не сте ги забравили, защото идвате на родното място, което е попито с най-милите детски спомени“, каза още в словото си госпожа Овчарова.

Ето още кадри от необикновената сватба в село Хухла, Ивайловградско

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache