Селин и Мерт Асенови представиха Кърджали на фестивал във Финландия Участието им е отразено във финландската преса

Мерт и Селин Асенови – две деца от Кърджали, представляваха и рекламираха родния си град със свое участие в ежегодният международен музикален фестивал  Kitee International Music and Art Festival, който се проведе от 8 до 14 юли във Финландия.
Кърджалийчетата участваха в музикалния форум по покана на организатора на фестивала г-н Пламен Димов, който от 35г. живее и твори във финландския град Китее. Там под негово ръководство и от негови ученици е създадена световноизвестната група „Nightwish“.
Мерт и Селин Асенови участваха в различни концерти по време на фестивала, съвместно с талантите от Art Voice Center – Пловдив, с изпълнения от репертоара на групите Nightwish, Deep Purple , Steve Vai, Leonard Kоhen и др.
Двамата бяха интервюирани от журналист и беше публикувана статия за тях в местния вестник. Имаха възможност да се запознаят с красивата природа на Финландия и гостоприемните ѝ жители.
Двете талантливи деца от Кърджали имат участия в различни фестивали, концерти и други културни мероприятия в България и чужбина.
Мерт Асенов е вече в пети клас и учи в ОУ „Отец Паисий“, а Селин Асенова е 10 клас в Езикова Гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache