В Минерални бани посрещнаха гости от руския град Подолск

Група от руския град Подолск, област Москва посети за кратко националния курорт Минерални бани. Гостенките от Русия не пропуснаха да попеят пред гостите на Минерални бани. Подолск е побратимен с българската община Каварна.

Град Подолск наброява около 250 000 жители и е разположен на река Пахра (приток на Москва река). Намира се на 36 км южно от центъра на град Москва и на 15 км от околовръстния автомобилен път на Москва. На север граничи с Шчербинка, а на юг – с гр. Климовск. Градът е крупен промишлен и културен център на Московска област.

По указ на императрица Екатерина II на 5 октомври 1781 г. село Подол било преобразувано в град, който станал център на Подолски окръг Московска губерния. По това време в Подолск имало 108 двора и 856 жители. Основно занятие на жителите бил добивът на бутов камък и бял камък, от който била построена Знаменската църква. На 20 декември 1781 г. на града е даден герб изобразяващ два златни каменарски инструмента на син фон; в знак на това, че жителите на града са риболовци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache