Младежи се обучаваха за опасностите от модерните зависимости Тридневното обучение се проведе в комплекс "Белите брези"

Младежи от 15 до 20-годишна възраст взеха участие в тридневно обучение на тема „Модерните зависимости“  по проекта „Мисия спорт“ в комплекса „Белите брези“.

„В Кърджали няма открити форуми, които да дават възможност на подрастващите да се информират за различните видове пристрастявания и начините за превенция, да  говорят за тях и да разпознават  разликата между леките форми и хард-проявленията им“, признаха младите хора.

Чрез презентации и ролеви игри участниците  “влязоха в обувките” на печелившите и губещите от хазарта,  манията по социалните мрежи,  интернет и другите модерни зависимости. Младежите се  запознаха с  капаните на хазарта и симптомите на пристрастяването към него. Що се касае до интернет, според проучванията  91% от младите хора  го ползват между 3 и 6 часа дневно, което възпрепятства пълноценното общуване помежду им и ограничава двигателните им активности.

Авторите на проекта акцентираха върху ролята на спорта за превенция на рисковите фактори.  В подкрепа на каузата „посланиците“ на здравословния начин на живот изиграха няколко приятелски мача по футбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache