Младежи се обучаваха за опасностите от модерните зависимости Тридневното обучение се проведе в комплекс "Белите брези"

Младежи от 15 до 20-годишна възраст взеха участие в тридневно обучение на тема „Модерните зависимости“  по проекта „Мисия спорт“ в комплекса „Белите брези“.

„В Кърджали няма открити форуми, които да дават възможност на подрастващите да се информират за различните видове пристрастявания и начините за превенция, да  говорят за тях и да разпознават  разликата между леките форми и хард-проявленията им“, признаха младите хора.

Чрез презентации и ролеви игри участниците  “влязоха в обувките” на печелившите и губещите от хазарта,  манията по социалните мрежи,  интернет и другите модерни зависимости. Младежите се  запознаха с  капаните на хазарта и симптомите на пристрастяването към него. Що се касае до интернет, според проучванията  91% от младите хора  го ползват между 3 и 6 часа дневно, което възпрепятства пълноценното общуване помежду им и ограничава двигателните им активности.

Авторите на проекта акцентираха върху ролята на спорта за превенция на рисковите фактори.  В подкрепа на каузата „посланиците“ на здравословния начин на живот изиграха няколко приятелски мача по футбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache