Срещи с 3 делегации от Турция проведе кметът на община Момчилград С тях бяха обсъдени възможности за оптимизиране на административните услуги за нашите изселници в Турция

Срещи с 3 делегации от Турция проведе кметът на община Момчилград Сунай Хасан. С представители на побратимената община Байрямич бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи в различни сфери на обществения живот. Акцент в разговора беше и земеделието и по-конкретно отглеждането на овощни дръвчета.
„Байрямич е община, на чиято територия има много насаждения с трайни култури и опита на тамошните производители могат да бъда от полза на наши земеделци“, заяви Сунай Хасан. Той е получил покана от побратимената община и ще я посети в края на месец август.
Благоустрояването на района около културно-информационния център „Наим Сюлейманоглу“ в град Бурса беше темата на разговор при срещата с представители на община Нюлюфер. Беше достигната договореност за предпиемането на съвместни инициативи, чрез които да бъде популяризиран центъра.
Сунай Хасан се срещна и с делегация на изселническата организация „Балгьоч“ в Измир. С тях бяха обсъдени възможности за оптимизиране на административните услуги за нашите изселници в Турция.
„Обмисляме в община Момчилград да започне предоставянето на електронни услуги, което ще бъде улеснение за момчилградчани, които живеят извън територията на общината. Въпрос на време е това да се случи“, увери Сунай Хасан.
Среща с ръководството на община Момчилград беше поискана и от делегация от „Балгьоч“ в Бурса. Сунай Хасан не пожела да приеме тази делегация заради двойния стандарт в отношенията, която прилагат от тази организация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache