Организираха творческа вечер, посветена на певеца Джемил Шабан Мултимедийна презентация за живота и творчеството на Джемил Шабан представи изследователят на Източните Родопи Селяхидин Карабашев

Творческа вечер в памет на популярния в миналото изпълнител на турски народни песни Джемил Шабан, който е родом от с. Багрянка се проведе в новата Балканска библиотека „Иляз Ходжа“. Събитието беше организирано община Момчилград и настоятелството на Народно читалище „Нов живот“.

В препълнената зала бяха кметът на община Момчилград Сунай Хасан, председателят на Общинския съвет Юмер Юсеин, местни творци и представители на регионални културни и творчески сдружения. Сред присъстващите беше синът на Джемил Шабан Йълмаз Шенсес със съпругата си Ферхунде Шенсес, които пристигнаха за случая от Измир. Проявата беше открита от момчилградския художник Камбер Камбер.

Мултимедийна презентация за живота и творчеството на Джемил Шабан представи изследователят на Източните Родопи Селяхидин Карабашев. Спомени за известният изпълнител разказа майсторът на саза Фахри Нур от Звездел. Той заедно с вокално-инструменталната група „Достлар“ /“Приятели“/ от Кърджали изпълниха песни от репертоара на Джемил Шабан. В края на творческата вечер Сунай Хасан и Юмер Юсеин благодариха на организаторите и на участниците в събитието за съпричастността им към съхраняването на паметта за талантливия певец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache