Изложба на талантливи деца от ОДК гр.Кърджали беше представена в Берлин Красивите фотографии и рисунки на децата от Кърджали показват уникалната красота и вълшебният свят на Източните Родопи

Талантливите млади фотографи от Клуба по фотография „От Черно до бяло“ с ръководител Антония Грозева и художници от Школата по изобразително изкуство „Палитра“ с ръководител Севинч Еминова към Общински детски комплекс – Кърджали участваха със своя изложба в Дните на българската култура в град Берлин, Германия, на 28 юли.

Това стана възможно благодарение на активното съдействие на дългогодишната възпитаничка на ОДК Виктория Грозева, която е студентка в Берлин и координатор на културните събития на Българо – германското студентско сдружение „Хъшове“.

Красивите фотографии и рисунки на децата от Кърджали показват уникалната красота и вълшебният свят на Източните Родопи, прекрасната природа и забележителностите на родния край и цяла България. Многобройната публика от български и немски студенти и берлинчани се насладиха на българските народни танци представени от ансамбъл „Сборенка“ и изложбата на български килими и черги, произведени от екологични материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache