Посланикът на Германия: Никога не съм виждал по-добре запазени мозайки от тези във вила „Армира“ Дипломатът беше запознат с основните акценти в работата на община Ивайловград, с постигнатите успехи и бъдещи планове

Временно управляващият посолството на ФРГ в страната и ръководител на политическия му отдел Йорк Шуграф посети община Ивайловград. Дипломатът разговаря с кмета на община Ивайловград Диана Овчарова и председателя на общинския съвет Дарина Кисьова и посети антична вила „Армира”. Дипломатът остана впечатлен от начина, по който тя е била възстановена и изцяло реновирана, запазвайки основните си детайли недокоснати. „Бил съм на много места в света, но никога до сега не съм виждал по-фини и добре запазени мозайки. Поздравления за труда, който сте вложили в реставрацията на този забележителен обект, останал като туристическо наследство на българите.‘’ – сподели посланикът.

Малко по-късно, на работен обяд в комплекс „Букор Щепи”, село Мандрица, заедно разговаряха за спецификата на региона и за обединена Европа, която ни подкрепя, чрез различни каузи и проекти и която не дели хората по принадлежност, а ни обединява в името на доброто и човешките ценности. Йорк Шуграф прояви интерес към политическите процеси в района и отношенията между основните политически сили, както и към бъдещи съвместни действия в областта на културата и общите политики.

по посока развитие на инфраструктура, екология, инвестиции и прозрачност на публичните финанси. „Впечатлен съм от видяното! Ще дойда отново! В мое лице имате добър приятел!” – това каза г-н Шуграф на сбогуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache