340 тона златен концентрат са произведени в Ада Тепе "Дънди прешъс металс" очаква да постигне пълна проектна мощност през третото тримесечие на годината, както е планирано

Общо 340 тона златен концентрат са произведени в новия миннообогатителен комплекс край Крумовград, където компанията добива руда от участъка “Ада тепе”. За начало на търговско производство в обогатителната фабрика там се смята 8 юни – датата, към която за период от един месец компанията е постигнала над 60% от проектния капацитет за преработка и извличане на метали от рудата. Самият добив на руда от мината започна още миналата година. Инвестицията в проекта е 164 млн. долара.

 

От „Дънди прешъс метълс“ уточняват, че производството досега е било по-ниско от очакванията заради забавеното изграждане на допълнителни клетки в интегрираното депо за минни отпадъци, което замества традиционните хвостохранилища. Независимо от това компанията очаква да постигне пълна проектна мощност през третото тримесечие на годината, както е планирано. Прогнозата за производство на злато тази година леко се понижава – 45-60 хил. тр.у. вместо 55-75 хил. тр.у.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache