Караянчева: Къде ще одидат 11 милиона за осветление на стадиона в Кърджали, ако се намери кой да ги отпусне А този град – моят град, някога беше красив, зелен, уютен, коментира във фейсбук председателят на Народното събрание

Цвета Караянчева

11 милиона иска от държавата  кметът на Кърджали Хасан Азис за  за трафопост, монтаж на осветление, кръстовище, паркинги, тренировъчно игрище на стадиона, коментира във фейсбук Цвета Караянчева.

Ето какво още е написала тя в поста си:

„Както сме хубави хора, така от години дремем и не протестираме, че градът ни се е превърнал в джунгла – отвсякъде висят неокастрени клони, вечер се препъваме по изкурубени плочки в тъмнината, понеже в 21 век областен град няма грам осветление, нали, въпреки целево отпуснатите 4,5 милиона /четири и половина милиона, повтарям, четири и половина милиона/. Глутници бездомни кучета, но си казваме – по-добре да ги прескачаме по площада, че в общинския приют е ад, какъвто нито едно живо същество не заслужава. Макар че и там има едни пари отпуснати. И на този фон кметът Азис сега иска от държавата 11 милиона за трафопост, монтаж на осветление, кръстовище, паркинги, тренировъчно игрище на стадиона. /Повтарям – ЕДИНАДЕСЕТ милиона./ За да унищожи парка на града и да го превърне в някаква бетонена бутафория. Извинете ме малко, но давате ли си сметка каква крещяща наглост е това? /Допълнително уточнение – понеже в момента върви гражданска подписка срещу предстоящото застрояване на парк “Простор”, кметът Азис излезе с фундаменталното политическо решение да я забрани. Подписката. Браво, браво, господине./

Та по въпроса – където отидоха четирите и половина милиона за осветление в един град – тъмница, там ще отидат и единадесетте милиона за осветление на стадиона, ако се намери кой да му ги отпусне. Пък ние да си стоим хубави хора и да си траем, че е лошо за здравето да се ядосваш.

А този град – моят град, някога беше красив, зелен, уютен.“

6 коментара

 1. Потресен каза:

  Ами къде са ви проверяващите органи бе, Караянчева? Къде е спец Гешев?

 2. ГРАЖДАНИН каза:

  С 11 милиона може нов стадион да се изгради….

 3. христо маринов каза:

  Караянчева е абсолютно права за действията кмета Азис.Най-вече за унищожаването на парк Простор.И кой взема това решение за парка?Селяните от Общинския съвет.Техните деца са израснали на къра,на тютюна,а не в парка.За това не милеят за това бижу-парка.Аз съм на 60 г. и от както се помня парка го е имало и много поколения са израснали там.На кмета му е много трудно да си върне паркинга на стадиона,защото трябва да връща пари-комисионна.Стадиона си има помощно игрище,което може да се разшири,а не в момента да се използва за паркинг.
  Ами защо не се използва стадион „Горубсо“, земите на изоставените сгради от бившата Сердика,а са раздадени за сервизчета.Има достатъчно земя за много игрища за много видове спорт.

 4. Нургюн каза:

  Не е виновен тоз дето иска .
  А който ще ги даде.Нали така Госпожо Караянчева?
  Така,че никой да не прехвърля отговорностите си на ..електората …!

 5. Възмутен каза:

  За 11 милиона лева ще бъде ремонтиран стадион „Горубсо“, ще бъде реновирана спортната, ше се направят и нови игрища, за да спортуват нашите деца и да растат здрави. Това не е ли по-важно от болните амбиции за А футболна група?

 6. петър славчев каза:

  Хипотетично,ако Арда отпадне от А група и се разбягат спонсорите,какво ще се случи с построеното с тези 11 милиона?Кмета за това се натиска за парите,защото всичко построено ще бъде разпродадено на безценица на общинарите,богати депесесари,които и сега спонсорират партията им.Ама кмета най-много ще се облажи.
  Желая на отбора много успехи и все така да вървят напред.Вие сбъднахте многогодишната мечта на всички привърженици на Арда.Дерзайте!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache