Георги Георгиев: До 5 години оборотът на „Теклас“ ще достигне 1 милиард лева Компанията произвежда изделия от каучук, пластмаса и метал за горивните, охладителните и спирачните системи за практически всички водещи автомобилни производители

Въпреки лекия спад на крайния резултат през 2018 г. “Теклас” остава най-печелившата компания в автомобилния сектор в страната с 52.5 млн. лв. и норма на печалба от почти 14%, пише „Капитал“.
В България на практика се намират най-големите заводи на турската група Teklas, която периодично разширява бизнеса си в страната и вече има четири фабрики в Кърджали и по една в Крумовград и Момчилград. Там се произвеждат изделия от каучук, пластмаса и метал за горивните, охладителните и спирачните системи на колите за практически всички водещи автомобилни производители. Наскоро компанията започна изграждане на седми завод в страната – този път във Враца, който се очаква да започне производство до средата на следващата година, а инвестицията се оценява на около 30 млн. лв. Продукцията на новото предприятие ще бъде основно за електрически и хибридни автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache