Нинова: Страната ври и кипи, а от МС съобщават само за среща на Борисов с ФК „Арда“ "Нямаме намерение да трупаме партиен дивидент от нещастието на хората", увери лидерът на БСП по повод проблемит с африканската чума по свинете

„Не може страната „да ври и кипи“, а единственото съобщение на Министерски съвет днес да е за среща на премиера с ФК „Арда“. Сигурно взема пак кампанията на ръчно управление, започва да раздава пари по места отсега“ – това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По-рано правителственият пресцентър съобщи, че Бойко Борисов се е срещнал с президента на кържадлийския футболен клуб Петър Пешев, старши треньора Стамен Белчев и капитана Иван Караджов. Те са представили пред него проекта за подобрения на стадион „Aрена Арда“ в Кърджали. Изграждането на осветление на стадиона е задължително условие, за да може ПФК „Aрда“ да играе домакински мачове в Първа лига. Проектът предвижда още изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура. Очаква се точни разчети, които да бъдат представени на финансовия министър Владислав Горанов и на спортния – Красен Кралев, уточниха от кабинета.

Няколко часа по-късно, след заседание на Изпълнителното бюро на партията, Нинова даде пресконференция, на която съобщи, че на него за пореден път е била коментирана ситуацията с африканската чума по свинете у нас и е констатирано, че е процесът е притеснителен, защото се разраства, предаде БТА.

Нямаме намерение да трупаме партиен дивидент от нещастието на хората„, увери Нинова, за каквото беше обвинена от земеделския министър Десислава Танева.

По думите на социалистката от ситуацията ще пострада икономиката и особено свиневъдството. Освен това има силно социално напрежение и затова се изисква надпартийно съзнание, изтъкна тя.

От левицата повториха и мерките, които предлагат за справяне с кризата с африканската чума, които Нинова обяви през уикенда на страницата си във Фейсбук. Сред тях е отделянето на част от бюджетния излишък в специален фонд и с парите, на пазарни цени, да се плати за избиваните животни.

На следващо място от „Позитано“ 20 препоръчват да се направи среща с представители на всички ловни дружинки и да се подредят действията по отношение на дивите прасета, като така процесът ще се централизира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache