Статут на иновативно училище получи школото в село Свирачи Предложеният проект е с продължителност до 4 години и ще обхваща всички участниците в образователния процес,

Училището в село Свирачи, Ивайловградска община, е сред одобрените иновативни училища в България. Училищното ръководство и колектива  бяха поздравени за успеха от кмета на общината Диана Овчарова. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” село Свирачи е в списъка заедно с общи 395 учебни заведения от цялата страна.

Иновациите, предложени от училищния колектив, са насочени към разработване и въвеждане на иновативни елементи по отношение на организацията и съдържанието на обучението и учебния материал, организиране по нов и по-усъвършенстван начин на управлението на процесите, използване на нови методи на преподаване и въвеждането на нови технологии, както и широко ангажиране на семействата и местната общност.

Описаните иновативни процеси в училищния проект ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички участниците в образователния процес, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг.
Определени са целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците. В подкрепа на иновативните процеси в училището и учениците ще се включат психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache