Продължават дейностите по два ключови проекта в Черноочене Средствата са предвидени в приетия от Общинския съвет капиталов списък за 2019 г.

След откриване на строителна площадка за корекция на част от дере- с. Каблешково с участък в квартал 67 на с. Нови пазар усилено продължават дейностите по заданието.

Проектът предвижда два етапа. Първият касае покриване на 23 метра от дерето. Втория етап е за изграждането на открита водоотводна канавка с дължина 178 метра. Във втората част на проекта по реката ще бъдат поставени конусовидни профили т.нар. кюнета.

Искрено се надяваме, че проектът ще допринесе за създаването на комфорт на населението на централното село и периферните населени места. Реализирането на строителството ще предотврати опасността от евентуални наводнения в централната част на Черноочене, каза Кметът на Община Черноочене Айдън Осман.

Продължават и строителните работи по изграждане на улична канализация в село Каблешково. След приключване на дейностите над 100 домакинства в населеното място ще бъдат включени към мрежата за битови отпадни води.

С приключването на това дългоочаквано през годините ще бъде ликвидирано използването на септични ями и ще подобрим условията за живот на жителите, и качеството на околната среда, заяви Айдън Осман.

С проекта приключва и изграждането на подземната инфраструктура за отпадни води в Черноочене и населените места около него. Заради нарастващото жилищно строителство липсват физически граници между селата Черноочене, Нови пазар, Каблешково, Пряпорец и Среднево. По този начин околните села те се превръщат в квартали на общинския център.

Средствата за реализирането на двата проекта са предвидени в приетия от Общинския съвет – Черноочене капиталов списък за 2019 г.

Кметовете на селата Нови пазар и Каблешково – Вилдане Сали и Гюнер Мехмед от тяхно име и от името на местните жители благодариха на ръководството на Община Черноочене за реализирането на проекта и поетите ангажименти.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман подчерта, че основната цел на общинския екип е подобряване на жизнената средата в населените места и превръщането им в по-добро място за живеене.

Исмет ИСМАИЛ

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Че това место е дадено като нива от кмета на кмета! Демек от левия в десния джоб. А още по-демек, веднъж дерето се показва като общинско и се прави корекция и покриване, а след това се показва като частен имот. Значи с народни и общински пари кметът си прави благоустрояване. Хаирлия да е на овСете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache