Протест в Момчилград на медици от Кърджалийско в подкрепа на Мая Илиева В цялата страна застават зад колежката си, дисциплинарно уволнена от частна болница

Медицински специалисти от цялата страна излизат на протест в подкрепа на дисциплинарно уволнената от частна болница Мая Илиева. Тя беше един от организаторите на демонстрациите с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд.

В област Кърджали протестът на медицинските специалисти е насрочен в края на работния ден. Той ще се проведе на площада в Момчилград, след което ще има шествие по централната улица. Очаква се в проявата да се включат около 60 души от четири населени места.

Семра Хасан, една от организаторките на протеста, каза:

“Вярваме, че исканията на Мая Илиева и борбата, която води е справедлива. Нейните искания са и наши искания…“.

Медиците ще носят лентички „Не на страха“ и „Аз съм Мая Илиева“.

Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протестиращите медици. Протести в подкрепа на Мая Илиева и за по-добри условия на труд ще се проведат и в Пловдив, Варна и Момчилград.

Демонстрация ще се проведе и на булеварда пред лечебното заведение, в което до скоро е работела Илиева.

Медицинската сестра Юлия Божкова, която днес ще участва в протеста в София, е работила заедно с Мая Илиева в болница “Токуда“. Божкова е напуснала болницата сама:

“Протестът е подкрепен от колеги. Аз също съм участник в този протест в защита на Мая Илиева. Протестираме за т.н. показно дисциплинарно уволнение на медицинска сестра, което е недопустимо според мен да се случва в една европейска правова държава“.

В протеста няма да се включат членовете на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Кърджали. Председателката на местната структура Росица Генчева смята, че колежката й Мая Илиева не е човекът, който да обедини съсловието, а вместо това го разделя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache