Окичиха с над 3500 балона село Комунига за празника По 30 годишна традиция тук се образува най-дългата опашка за бонбони

 

Още от снощи до късните часове продължаваше разкрасяването центъра на чернооченското село Комунига. Така наречената улица „Хамаз“ младежите  и родителите я окичиха с над 400 метрова лента с над 3500 балона.

По 30-годишна традиция най-дългата опашка за бонбони се образува в село Комунига. Над 250 деца от селото, съседните населени места и на наши изселници от Република Турция се събират в центъра на Комунига, за да получат бонбони и други лакомства от местните жители.

По стар обичай в деня „Арефе“ жените месят мекици и ги раздават на съседите си. Във всички села на общината малките деца обикалят от къща на къща и събират сладките.

Курбан Байрам тази година започва в неделя. Сутринта в първия ден мъжете се събират на обща празнична молитва – „байрам намаз“. След края на молитвата  взаимно си честитят празника, като по-младите целуват ръка на възрастните. После се прибират у дома и си честитят байрама с останалите домашни – съпруги, майки и деца.

В общинския център на Черноочене в първия ден на Курбан Байрам ще се организират празнични прояви. Празникът продължава четири дни.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache