Окичиха с над 3500 балона село Комунига за празника По 30 годишна традиция тук се образува най-дългата опашка за бонбони

 

Още от снощи до късните часове продължаваше разкрасяването центъра на чернооченското село Комунига. Така наречената улица „Хамаз“ младежите  и родителите я окичиха с над 400 метрова лента с над 3500 балона.

По 30-годишна традиция най-дългата опашка за бонбони се образува в село Комунига. Над 250 деца от селото, съседните населени места и на наши изселници от Република Турция се събират в центъра на Комунига, за да получат бонбони и други лакомства от местните жители.

По стар обичай в деня „Арефе“ жените месят мекици и ги раздават на съседите си. Във всички села на общината малките деца обикалят от къща на къща и събират сладките.

Курбан Байрам тази година започва в неделя. Сутринта в първия ден мъжете се събират на обща празнична молитва – „байрам намаз“. След края на молитвата  взаимно си честитят празника, като по-младите целуват ръка на възрастните. После се прибират у дома и си честитят байрама с останалите домашни – съпруги, майки и деца.

В общинския център на Черноочене в първия ден на Курбан Байрам ще се организират празнични прояви. Празникът продължава четири дни.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache