Община Черноочене зарадва курсистите по Коран за Курбан Байрам Завършилите успешно курса ще се явят на регионално състезание в  Момчилград

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман зарадва с подаръци за Курбан Байрам децата участващи в летните курсове за изучаване на Коран. Той поздрави с празника  и  приветства родителите, че са записали питомците си в курса, в който се изучават основите на мюсюлманската религия.

Децата изпълниха програмата с рецитиране на песнопения /иляхи/, молитви и аети от Корана по време на организираната в общинският център празнична проява по случай Курбан Байрам.

Курсистите се обучават от Шабан Мюслюм, който е имамин в централната джамия на Черноочене.

За поредна година 20 деца участват в лятното обучение, организирано от джамийското настоятелство и под контрола на Районно мюфтийство-Кърджали.

По време на курса те изучават основите на мюсюлманската вяра, отслужване на молитва (дуа), правилата за четене на Коран и езан, уважение към другите, толерантност и помагане на нуждаещите се и др.

Завършилите успешно курса ще се явят на регионално състезание в  Момчилград, като победителите в него ще участват на Националното състезание.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache