Валя Балканска ще е звездата на събора във „Веселчане” на празника Успение Богородично На 15 август на поляната на поляната край Водното огледало представят официално Пенсионерския клуб „Капитан Петко войвода” в квартала

Инициативен комитет към Пенсионерския клуб „Капитан Петко войвода”  в квартал „Веселчане” заедно с община Кърджали подготвя концерт-събор на 15 август по повод големия християнски празник  „Успение Богородично“.  В него ще участват известната изпълнителка на родопски песни Валя Балканска заедно с гайдаря Петър Янев. Кърджалийци ще се насладят и на изпълненията на Костадин Джигошев и оркестър „Родопски солисти“. Ще участват и детски фолклорен състави от Кърджали и Смолян, група за стари градски песни от Хасково, Формация Кърджали с ръководител Тодор Николов.

Съборът ще се проведе в квартал „Веселчане” на поляната край Водното огледало на река Арда, близо до кръстовището със светофарите. Събитието ще бъде използвано за официално представяне на Пенсионерския клуб „Капитан Петко войвода”, съобщи Тодор Николов, един от организаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache