Призрачните сгради в стария Кърджали стават все по-опасни Ремонтът в момента на улиците „Климент Охридски“  и „Иван Вазов” още повече подпомага разрухата

 

Жители от стария град на Кърджали, поддържат със собствени средства рушащите се къщи „паметници на културата“. Припомняме, че призрачните сгради на Кърджали, стават все по-опасни. Причината е лошото им състояние, което създава предпоставка за инциденти, недоволстват граждани. Ремонтът, който тече в момента на улиците „Климент Охридски“  и „Иван Вазов”, предразполага още повече сградите към разруха,  разказват живущи в от махалата.

Колкото се може със собствени сили поддържаме къщите паметници на културата.  В момента те са полусрутени, споделят гражданите пред репортери от БНР. Руините им заемат 1/3 от пътното платно. Пречат на движението. Не са обезопасени. От общината сложиха само една лента и това е. Ремонтът, който тече в момента малко по-надолу , ще доразруши къщите. Вибрациите са много силни и сградите допълнително се рушат от тях. Има предпоставки да се срутят до основи, заради вибрациите от багерите. Всички ще видят каква беля ще стане, когато доближат машините.

Има и други опасности, които жителите на квартала наблюдават: Отделно в тези къщи се събират и наркомани. Това са техните скривалища. Ползват се и като градска тоалетна. Страх ни е.

Страх ни е за децата ни. Всеки момент може да се срути нещо върху нас. Не ни отпускат пари да ги ремонтираме, но и не ни дават да ги съборим. Това е стария град на Кърджали, защо не можем да го запазим?

1 отговор

  1. Necip Nazim каза:

    Защо нямаме най-малко уважение към нашето културно наследство. Трябва да протестираме шумно, така че общината да проявява уважение към културното ни наследство и да възстанови всички къщи в стария град

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache