Работници по чистотата масово напускат, Кърджали потъна в боклуци Особено набъбна сметта през последната седмица и след бурите, които удариха района

Работници по чистотата в Кърджали масово напускат работа и заминават за Западна Европа, подмамени от обещания за високо заплащане. Само за 2 дни 80% от персонала на сметопочистващата фирма „Грийн Партнърс” пое към Германия за големи пари. Фирмата бе буквално парализирана, а Кърджали потъна в боклуци. Благодарение на пълномощника в кв.”Боровец” неколцина служители бяха разубедени и буквално бяха свалени от автобуса.
Една от причините съгражданите да тръгнат на гурбет бе и огромното количество работа и прекомерните изисквания към фирмата. В момента
количеството смет е нараснало четворно, за това , че в града са се завърнали гурбетчиите и има много изселници от Турция. Общински служител сподели, че градът буквално се пръска по шевовете и работниците по чистотата на трите фирми, ангажирани с почистването , трудно насмогват.
Освен от жителите на града претенции към фирмата имат и живеещите по селата. Там искат извозването на сметта да става всяка седмица. По график това се прави два пъти в месеца. От „Грийн Партнърс” нямат капацитет, а и договорки с общината това да става по-често. В момента критиките са защо сметта не е изхвърлена преди и след Курбан Байрама.
За да овладее ситуацията ръководството на сметопочистващата фирма е привлякло работници от Хасково. Пристига и подкрепление от София. От „Грийн Партнърс” уверяват, че до края на седмицата ситуацията със сметта в града ще бъде овладяна. Те се извиняват на жителите на общината за създадените неудобства.
Георги КУЛОВ

5 коментара

 1. Турчин израстанал около Боровец каза:

  Алооо патреотите хаайде кам хващайте метлата и лопатата да Ви видя кат добровалци на улицата…нали сте ербаби шовинисти…особено башпартеотката в Кърджали от СКАТ…да хваща…метлата… Кулов, моля без цензура.

 2. Теодор каза:

  Толкова добре се почиства града ,че не може да се разбере дали изобщо се чисти,отвреме на време се мяркат в средата на пътното платно едни чернички лелки имитирайки чистене ,а гостите на града казват па мръсен и по тъмен град в България няма , язък че сме между два язовира и канал / огледало/.

  • Турчин от Боровец каза:

   Мааа Теодоре….и ако ти вземаш символична заплата за метенето и ти ще се праиш и ще чистиш символично…ама и сега тва го няма…захванете се сега за метлите и доброволно на бригада…шовинизма не помага чорбаджи

 3. Отвратен каза:

  Тези българи, които не си идват всяка година, това лято получиха културен шок. Най-разпространеното растение в Кърджали е троскотът в градинките, а самораслите плодни дръвчета са на всяка крачка. Още ходим по тротоарите от 70-те години. Новоположените плочки покрай главната улица вече хлопат. На всяка крачка мръсотия, порутеност , неподдържаност. Първенецът Кърджали е погрознял толкова, че да не ти се идва в него.

  • Беглец каза:

   Това е целта на занятието – да снабдяваме света с работна ръка, а „политиците“ в това време да унищожават България.Няма „политик“, който да не е забогатял . С хотели и огромни къщи в чужбина, с милионни банкови сметки, безотговорност и безхаберие. Българите са на ръба на оцеляването – топим се с всеки изминал ден. Народе????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache