Търсят терен за нов гробищен парк на Кърджали Обсъждат се три вариант -в землището на село Седловина, в землището на село Сипей, в местността Келер в кв. Горна Гледка

„Обсъждане на идеи за локализиране на нов гробищен парк на град Кърджали“ беше темата на общественото обсъждане, което се проведе  тази вечер в голямата зала на Бизнесинкубатора, съобщават от общинската администрация.

Представени бяха три възможни варианта:

-в землището на с. Седловина-165дка;

-в землището на с.Сипей–около 65 дка;

-в кв. Горна Гледка, землището на гр. Кърджали, м. Келер, до старото гробище–75дка

Общественото обсъждане е във връзка с непрекъснато увеличаващата се необходимост от обособяване на територии за нови християнски и мюсюлмански гробища и все по ограничените свободни площи в съществуващия Гробищен парк, който е разположен на 160 дка.

На обсъждането инж.Хасан Азис, кмет на община Кърджали, предложи да се създаде комисия от експерти, която да изготви становище в рамките на няколко седмици. Експертите ще определят зоната, възможна за изграждане на нов гробищен парк, на картите ще се нанесе трасето на околовръстния път,  собствеността на терена и съседните имоти. Експертното предложение за зоната ще отговаря на всички нормативни изисквания за създаване на нов гробищен парк. На базата на това становище ще се проведе ново обществено обсъждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache