Песни, танци и хора на Голяма Богородица във „Веселчане“ и „Гледка“ И двете празнични прояви се организират с подкрепата на община  Кърджали

Големият християнски празник Успение Богородично отново ще събере жители и гости на Кърджали. Ще гостуват известната изпълнителка на родопски песни Валя Балканска заедно с гайдаря Петър Янев.На 15 август на поляната край Водното огледало ще представят официално и Пенсионерския клуб „Капитан Петко войвода” в квартал „Веселчане”. В концерта, който ще започне в 10 часа, ще участват още Костадин Джигошев и оркестър „Родопски солисти”, детски фолклорен състави от Кърджали и Смолян, група за стари градски песни от Хасково, Формация Кърджали с ръководител Тодор Николов.

За поредна година на Голяма Богородица в кв. Гледка ще се проведе и  традиционният събор. Начало на програмата е в 18.00 ч. на където служи отец  Боян Саръев. Организатори са читалище „Родопски фар 1938”. Ще свири оркестър „ПИМ –Пеем, играем, можем” с ръководител Тинчо Севдалинов и с участието на известни музиканти и солисти от Пловдив, Кърджали,  Хасково и Смолян.„Продължаваме дългогодишната традиция. На този ден се събират много жители не само от Гледка, но и от други квартали на Кърджали, идват хора и от други общини. Най-хубавото е, че заедно с възрастните се включват все повече млади хора и деца”, сподели председателят на читалището Иван Узунов.

И двете празнични прояви се организират с подкрепата на община  Кърджали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache