Пътят Ивайловград-Момчилград завършен предсрочно Поредната инспекция на кмета на Ивайловград Диана Овчарова показа, че пътят в частта на територията на общината е напълно завършен

Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова лично следи строителните работи

Над 20 млн. лв. струва ремонтът на 32-километровата отсечка от пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград. Ремонтът се извършваше в два участъка. Първият с дължина близо 6 км, а вторият – 26 км. Направена е рехабилиция на асфалтовата настилка. Изградени са две бетонови подпорни стени с обща дължина 25 метра.

Финансирането на ремонтните работи на изключително амортизираната пътна отсечка беше разделено между АПИ и Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г., чрез Европейския фонд за регионално развитие. 85% от средствата са осигурени от Програмата, а 15% са от националния бюджет.

Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова лично следи строителните работи по отсечката, която свързва общината със съседната област Кърджали. Поредната инспекция показа, че изпълнителите на проекта са готови и пътят в частта на територията на община Ивайловград е напълно завършен. Първата копка на проекта беше направена през юли 2018 година.

2 коментара

  1. Възмутен каза:

    Кога ще отворите пътя за Крумовград, разбихме си колите през тая Сливарка

  2. Бачо Кольо каза:

    Е как е готов като за Крумовград се минава през Любимец? Да не са изградили нов директен път Ивайловград -Момчилград,който да не минава през Крумовград?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache