Богата фестивална и концертна програма в Неделино Хиляди изпълнители и гости се събират на 6, 7 и 8 септември в китния родопски град, създаден преди 45 години

 Община Неделино обяви актуализирана празнична програма за осемнадесетия Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие на 6, 7 и 8 септември и 45- годишнината от обявяването на Неделино за град.

Първият фестивален ден ще започне в 10 часа с полагане на венци пред паметника на „Майка България” от националната гвардейска част. Слово по случай 6 септември – Деня на съединението ще произнесе кметът на общината Боян Кехайов. Първият концерт от фестивалната програма ще бъде от 13 часа, а в 17 часа започва Вечер на неделинския двуглас. След това следват концерти на Филип Синапов, Мариана Попова, Гери-Никол и Борис Солтарийски.

Официалното откриване на фестивала и празника по повод годишнината на града ще бъде на 7 септември в 18 часа от кмета на общината Боян Кехайов. За същия ден са предвидени три концерта от фестивалната програма. Вечерта ще има концерти на ансамбъла при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, на Николай Славеев, Красимира Георгиева, Фики и Галена.

Четвъртият и петият концерт от фестивалната програма, както и награждаването ще се състоят на 8 септември. Същия ден концерти ще изнесат Росица Пейчева, Устата, група „Тангра” и Георги Христов, както гръцкият изпълнител Аристос Константину.

Валери НЕДЯЛКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache