Община Златоград купи два автомобила за гасене на горски пожари Те са особено необходими за справяне с горски пожари в труднодостъпни планински места

Община Златоград закупи два специализирани автомобила за гасене на горски пожари в трудно достъпни трансгранични местности в рамките на проект „Защита на биоразнообразието в НАТУРА 2000 и други защитени територии от природни бедствия чрез сертифицирана мрежа за трансгранично образование, обучение и подкрепа на доброволци за гражданска защита въз основа на иновативни и нови технологии”. Проектът е финансиран по програма за Трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020г.

Единият автомобил  е оборудван с мобилна система с високо налягане за пожарогасене с вода и пенообразувател, помпа, резервоар за вода, тръбопроводи и шланг за високо налягане. Другият е многоцелева машина за висока проходимост, специално конструирана за  работа в труднодостъпни райони – ATV. Разполага с ремарке, вериги за сняг и лебедка, с възможност за теглене на минимум 1550 кг товар.

Специализираният автомобил и многоцелевата машина ATV са особено необходими за справяне с горски пожари в труднодостъпни планински места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache