Читател на ,,Нов живот“: Пълен хаос с автобусите в градския транспорт в Кърджали?! Трябва да се закупят нови, по-модерни, да има място за всички пътници

Това не е градски транспорт. Автобусите са стари,  малки и неуютни. Неуредена работа.Частни  са, нека са частни, но да се осъвременят. На автобусите няма табели.  Десет минути преди да тръгнат от Пазара ги слагат.  Хората се лутат, не знаят на кой рейс да се качат, оплака се в редакцията на „Нов живот“ 76-годишният Кирил Николов от кв. „Веселчане” в Кърджали.

Автобусите са без климатици. В тези жеги хората се задушават. В началото на август имаше случай, когато пътник поиска от шофьора да спре, за да слезе и да върви пеша, защото вътре не се издържа. Да се пуснат по-големи автобуси, да не се блъскат пътниците вътре като риби в тесен аквариум. Това са копърки. Ако трябва да се купят два-три автобуса по-нови, по-модерни, казва Кирил Николов.

По думите му автобусите са малки и неудобни. Идват пълни от квартал „Възрожденци”.  Чакащите на  спирката на Арденския мост в квартал „Веселчане” не могат да се качат. Има хора инвалиди, с патерици, стоят прави. Ако трябва, да се смени разписанието –  автобусите да бъдат  през десет минути. В събота и неделя са през час, не достигат, твърди той.

2 коментара

  1. селски номера каза:

    Скъсили са маршрутът на автобуси 113 и 13 в посока от кв.“Възрожденци“ към пазара и се оправдават с ремонтът на кръговото на пазара, че нямали къде да обърнат и завъртят автобусите..Нищо не им струва да завъртят през пазара и кръстовището на пентагона, някакви си 500 метра, те така или иначе са скъсили дължината на маршрутът и с тези 500 метра, пак би бил по къс от обичайният! Винаги потърпевши се оказватпътниците, а превозвачът и този път, бая пари от спестеното гориво, ще си прибее в джобчето, а община Кърджали, за кой ли път спи, даже не информираха гражданите за промяната в маршрутът на автобусите!

  2. Иван каза:

    И вътре е мизеря. Защо не мият тапицериите,ужасни са.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache